NavMenu

Početak rekonstrukcije regionalne pruge Markovac-Resavica 15. aprila

Izvor: Beta Nedelja, 14.04.2019. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)
Infrastruktura železnice Srbije u ponedeljak, 15. aprila, počinje rekonstrukciju regionalne pruge Markovac – Resavica u dužini od 53 kilometra, saopšteno je iz tog preduzeća.Planirano je da radovi na rekonstrukciji pruge Markovac - Resavica budu završeni do kraja 2019. godine.

Radovi u ponedeljak počinju između železničkih stanica Svilajnac i Despotovac.

Ukupna vrednost rekonstrukcije pruge Markovac – Resavica iznosi oko 2,3 milijarde dinara, a radovi će se odvijati tokom dana, dok će noću biti organizovan saobraćaj teretnih železničkih kompozicija.

U saopštenju je navedeno da tom prugom saobraćaju samo teretni vozovi, dok je putnički železnički saobraćaj na toj deonici obustavljen još 1998. godine. Između Markovca i Resavice prosečno mesečno saobraća 120 teretnih železničkih kompozicija.

Ta pruga izgrađena je pre 85 godina i od tada nije rekonstruisana, zbog čega je, kako navode, brzina vozova ograničena na 10-30 kilomtera na sat.

Podsećaju da zbog lošeg stanja železničke infrastrukture samo tokom prošle godine na toj pruzi dogodilo sedam iskliznuća teretnih vagona.

Nakon rekonstrukcije pruge, nosivost će biti povećana sa 16 na 20 tona po osovini, što će omogućiti saobraćaj dužih i težih teretnih železničkih kompozicija.

Brzina teretnih vozova posle rekonstrukcije pruge biće povećana na 65 kilometara na sat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.