Izvor: Beta | Sreda, 15.07.2009.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Microsoft" počeo pretprodaju operativnog sistema "Windows 7"

(Foto: b)

Novi "Microsoft" operativni sistem "Windows 7" (vindovs 7), koji će se na evropskom tržištu pojaviti 22. oktobra ove godine od danas (15. jul 2009. godine) se može kupiti u pretprodaji u nekoliko evropskih zemalja po povoljnim cenama.

Kako se navodi na nezvaničnom portalu o "Windows 7" (windows7news.com), promotivni period može se iskoristiti preko sajtova u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, a interesovanje je veliko tako da se na sajtovima nekih prodavaca, poput francuskog "Amazona", navodi da "raspoloživih zaliha za sada nema".

Najavljeno je da će promotivni period trajati do 14. avgusta, a prema navodima francuskog lista "Figaro" kućna verzija "Windows 7" može se kupiti za najmanje 49 EUR.

Kako se navodi u "Figarou", novi sistem bi trebalo da baci u zasenak delimični neuspeh koji je "Microsoft" doživeo sa prethodnim sistemom "Windows vista".

Analitičarska kuća IDC predvidela je da će 177 miliona kopija "Windows 7" biti instalirano na računare u svetu do kraja 2010. godine, od čega oko 50 miliona u Evropi, preneo je BBC.

Pretprodaja u Sjedinjenim Američkim Državama već je počela.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.