Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.04.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privrednoj komori Srbije priznanje na konferenciji Technobank 2019

Aplikacija Privredne komore Srbije "PKS instant PAY" dobila je priznanje "Most Innovative Instant Payment Application Product in 2019" za doprinos digitalnom razvoju tehnologije plaćanja.

Nagarada je uručena Katarini Ocokolјić, sekretaru Udruženja za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije PKS na konferenciji Technobank 2019.

- Ovo priznanje rezultat je timskog rada i zalaganja, na šta smo veoma ponosni, jer nam daje pozitivan impuls da nastavimo da, kao asocijacija koja okuplja sva privredna društva u Srbiji, pratimo trendove, okrećemo se novim tehnologijama, kako bismo unapredili i olakšali poslovanje članicama Privredne komore Srbije, a posebno malih i srednjih preduzeća i sektora preduzetništva - izjavila je Ocokoljić prilikom uručenja nagrade, saopštila je PKS.

Nagradu je uručio predstavnik Organizacionog odbora konferencije Technobank 2019 Boris Vujačić.

"PKS instant PAY" je aplikacija koja omogućava naplatu proizvoda i usluga mobilnim telefonom ili tablet uređajem. Nova aplikacija PKS donosi proširenje mogućnosti naplate, bez ikakvih inicijalnih i fiksnih troškova. Zasnovana je na Instant platnom sistemu Narodne banke Srbije za plaćanja u režimu 365 dana u godini, sedam dana nedeljno, 24 časa dnevno i biće dostupna kroz sve bankarske kanale.

Reč je o najsavremenijem načinu bezgotovinskog plaćanja preko kojeg primalac dobija sredstva odmah. Aplikacija je namenjena trgovcima, odnosno svim preduzetnicima koji na svojim prodajnim mestima nemaju POS terminale za plaćanje karticama.

Technobank je vodeća konferencija u regionu zapadnog Balkana i "mesto okupljanja" banaka i izlagača iz regiona, koja služi kao platfoma za razmenu informacija o novim trendovima iz bankarske industrije. Teme koje konferencija obrađuje uvek se tiču budućnosti načina plaćanja i evolucije bankarske industrije i njenog uticaja na lokalna tržišta.

Tokom konferencije, kao i ranijih godina, održan je specijalizovani forum - Card Forum & Expo 2019, potpuno posvećen platnim transakcijama putem bankarskih kartica i podržanim ICT tehnologijama u Evropi i svetu. Ovogodišnji Card Forum & Expo 2019 pokrio je najvažnije aspekte kontaktnih i beskontaktnih platnih sistema na bazi smart kartica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.