Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.04.2019.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nacrt za IFS Broker verziju 3 ušao u finalnu fazu - Standard za usklađenost brokerskih usluga uskoro na javnoj konsultaciji

Ilustracija (Foto: Mark Yuill/shutterstock.com)
Nacrt za IFS Broker standard, verziju 3 je ušao u finalnu fazu i sledeći korak u reviziji ovog standarda ie javna konsultacija.

Kako prenosi portal Kvalitet, glavni cilj IFS Broker Standarda je da osigura usklađenost brokerskih usluga i da proveri kako brokeri, trgovačke agencije i uvoznici biraju svoje dobavljače/proizvode, koji su zahtevi za kvalitet/bezbednost proizvoda implementirani i da li su u stanju da ispune trenutne zakonske zahteve.

IFS Broker verzija 3 je razvijena zahvaljujući podršci IFS Broker ekspertske grupe, IFS Nacionalne radne grupe i ITC-a i velikog broja povratnih informacija tokom istraživanja.

Nakon pet godina implementacije verzije 2, sa tržišta su prikupljena brojna iskustva i preporuke, pa je u 2018. godini IFS doneo odluku da preispita verziju 2.

Uz pomoć inputa svih aktera, u reviziji trenutnog IFS Broker standarda je razmatrano prilagođavanje zahteva na osnovu rezultata online ankete, uključivanje zahteva za ublažavanje prevare u prehrambenoj industriji, usklađivanje protokola audita sa drugim IFS standardima, kao i ažuriranje standarda u skladu sa novom verzijom GFSI Uputstva, uključujući i opciju nenajavljenog audita.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.