NavMenu

Manje takse za putnike - ponovo otvoren Terminal 1 na Aerodromu "Nikola Tesla"

Izvor: Novosti Sreda, 15.07.2009. 09:41
Komentari
Podeli

Početkom naredne godine beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo bi da ima najveći porast obima saobraćaja u Evropi zahvaljujući liberalizaciji tržišta civilnog vazdušnog prevoza i beloj Šengen listi.

U nameri da se što bolje pripremi za veći broj letova, beogradski aerodrom je tačno posle tri godine ponovo aktivirao stari Terminal 1. Sva tehnika je pripremljena, a za nekoliko čarter letova inostranih kompanija sa uspehom je već obavljeno čekiranje putnika. Tokom ove nedelje Terminal 1 "isprobaće" i čarteri "Jat Airways".

Tokom test perioda na Terminalu 1 putnicima će biti odobren popust na putnički servis, tako da će umesto 16,5 ovu taksu plaćati 12 EUR. Popust će važiti od 20. jula, a ova pogodnost će se u periodu uhodavanja odnositi na čarter letove nacionalnog avioprevoznika. Pretpostavka je da će Terminal 1 od početka sledeće godine biti posebno interesantan niskobudžetnim aviokompanijama.

- Sigurni smo da ćemo biti u stanju da odgovorimo izazovu dolaska i najjačih loukostera, poput "Ryanair" i "Easyjet", mada je, možda, analizirajući situaciju na tržištu, realnije da nam dođu najveća loukost kompanija centralne i istočne Evrope - mađarski "Wizz Air", kao i austrijski "Niki Lufthard" - navodi Radosavljević.

Aerodrom "Nikola Tesla" već duže vreme opslužuje dve loukost kompanije - "Germanwings" i "Norwegian Air ". Od ovog leta tu su još tri loukost-čarter kompanije: tuniski "Nuveler" i turski "Atlasdžet" i "Pegasus Airlines".

Promotivna cena

Od srede, putnici na beogradskom aerodromu koji su u transferu plaćaće putnički servis po promotivnoj ceni od 4 EUR. To će pojačati konkurentnost beogradskog aerodroma u borbi za regionalnu poziciju.

Epilog "Air France"

Nezgoda "Air France" aviona koji je 11. juna, prilikom parkiranja udario levim motorom u avio-most, dobila je konačan epilog. Specijalna komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije je utvrdila da su avio-most i oprema za navođenje bili u ispravnom stanju, a da je osoblje beogradskog aerodroma obavljalo poslove u skladu sa propisima.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista Novosti od 15.07.09.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.