Izvor: Tanjug | Četvrtak, 11.04.2019.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Preduzetnica iz Kine ulaže u preporod Titovog rodnog mesta

Bivša Politička škola u Kumrovcu (Foto: YouTube/screenshot)
Jiang Ju (Yu), preduzetnica iz Kine potvrdila je nameru da investira u Kumrovec, rodno mesto doživotnog predsednika bivše SFRJ, Josipa Broza Tita.

Ona je posle obilaska izjavila da zbog svoje istorije ovo mesto u hrvatskom Zagorju ima veliki potencijal za kulturni turizam.

Vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry rekla je da joj je želja da u Kumrovec privuče turiste na samo iz Kine, već iz celog sveta.

Ju je u društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca i Marija Rendulića, predsednika CSEB-a (Chinese Southeast European Business Association), u sredu obišla devastirani kompleks nekadašnje političke škole za koji smatra da bi bio idealan kao hotel.

- Treći put sam ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovde možemo privući brojne turiste. Želim da podstaknem razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje - rekla je Ju, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Kazala da još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta nekadašnje Političke škole čija prodajna cena iznosi 11,9 milona kuna.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da gospođa Ju nije zainteresovana samo za zgradu političke škole, već bi u njenom nastavku gradila još jedan isti takav objekat.

Zanima je i kupovina Spomen doma u Kumrovcu, čija je vrednost procenjena na 15 miliona kuna, Titove rezidencije, lokalnog fudbalskog stadiona, a volela bi, kažu, da dobije i pristup geotermalnim izvorima.

Sve to, navodi list, potvrdio je i načelnik Šplajt i dodao da bi Kumrovec bio pretvoren u veliki turistički kompleks, u čijem centru bi bio lilk Josipa Broza Tita.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.