NavMenu

Preduzetnica iz Kine ulaže u preporod Titovog rodnog mesta

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.04.2019. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Wikimedia)
Jiang Ju (Yu), preduzetnica iz Kine potvrdila je nameru da investira u Kumrovec, rodno mesto doživotnog predsednika bivše SFRJ, Josipa Broza Tita.

Ona je posle obilaska izjavila da zbog svoje istorije ovo mesto u hrvatskom Zagorju ima veliki potencijal za kulturni turizam.

Vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry rekla je da joj je želja da u Kumrovec privuče turiste na samo iz Kine, već iz celog sveta.

Ju je u društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca i Marija Rendulića, predsednika CSEB-a (Chinese Southeast European Business Association), u sredu obišla devastirani kompleks nekadašnje političke škole za koji smatra da bi bio idealan kao hotel.

- Treći put sam ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovde možemo privući brojne turiste. Želim da podstaknem razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje - rekla je Ju, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Kazala da još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta nekadašnje Političke škole čija prodajna cena iznosi 11,9 milona kuna.


Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da gospođa Ju nije zainteresovana samo za zgradu političke škole, već bi u njenom nastavku gradila još jedan isti takav objekat.

Zanima je i kupovina Spomen doma u Kumrovcu, čija je vrednost procenjena na 15 miliona kuna, Titove rezidencije, lokalnog fudbalskog stadiona, a volela bi, kažu, da dobije i pristup geotermalnim izvorima.

Sve to, navodi list, potvrdio je i načelnik Šplajt i dodao da bi Kumrovec bio pretvoren u veliki turistički kompleks, u čijem centru bi bio lilk Josipa Broza Tita.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.