NavMenu

Cene akcija Komercijalne banke porasle za 60% - Cena 2.900 dinara po akciji

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.04.2019. 08:51
Komentari
Podeli
Akcije Komercijalne banke zabeležile su u prethodnih godinu dana rast cene od 60%, pošto je u prvom tromesečju 2019. dostignuta cena od 2.900 dinara po akciji, pokazuju podaci Beogradske berze.

Posle višegodišnje stagnacije, njihova vrednost značajnije je skočila početkom ove godine. Prethodnih godina cene akcija Komercijalne banke su se uglavnom kretale na nivou od oko 1.800 dinara, dok su u poslednjih mesec dana bile oko 2.800 dinara. Njihova trenutna cena na Beogradskoj berzi je 2.750 dinara.

Ministarstvo finansija ranije je najavilo da će tender za pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku, koja je u većinskom vlasništvu države, biti raspisan krajem maja ili u prvoj nedelji juna.

Investicioni savetnik Lazard radi analizu i priprema potrebnu dokumentaciju kako bi državi ukazali na najbolje moguće opcije, a konačeno rešenje savetnika očekuju u Ministarstvu finansija krajem aprila ili početkom maja, kao i da privatizacija banke bude završena do kraja godine.

Pojedini mediji prenose da su za Komercijalnu banku zainteresovana najmanje tri strateška investitora i dva fonda.

Banka strateškog partnera očekuje s rekordnim profitom od 71 mil EUR za 2018. godinu, koji je ostvarila zajedno sa svojim subsidijarima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Najveći pojedinačni akcionari banke su Republika Srbija sa 41,75 odsto, EBRD sa 24,43 odsto i Međunarodna finansijska korporacija sa 10,15 odsto.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.