Izvor: Promo | Sreda, 10.04.2019.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poseta budućih inženjera arhitekture najsavremenijem logističkom centru u Srbiji

Značajni gosti kompanije KLP, studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, posetili su gradilište logističkog centra KLP u Šimanovcima, gde je u toku izgradnja najsavremenijeg višenamenskog skladišta od 50000 m2 koje se gradi prema FM Global i LEED standardima izgradnje, čiji će radovi faze 1 biti gotovi u julu 2019. godine.

Studenti Arhitektonskog fakulteta imali su lepu priliku da se upoznaju sa tehničkim rešenjima koja su primenjena pri projektovanju kao i izvođačkim izazovima na samom terenu.

50 studenata došlo je u pratnji asistenta-master inženjera arhitekture, Andreja Josifovskog, departman za arhitektonske tehnologije.

Pri poseti gradilišta, detaljno su obišli i proizvodni pogon kao i magacinski prostor kompanije Konstruktor, generalnog izvođača radova, gde ih je uz kratko predavanje sproveo građevinski inženjer Miljan Dejić, dok su na samoj lokaciji gradilišta slušali predavanje Katarine Petrović, glavnog arhitekte objekta, Nikole Perovića project manager-a i Marka Jovanovića, odgovornog izvođača radova KLP objekta.

KLP logistički centar je osmišljen i dizajniran na način da pruži svojim korisnicima maksimalnu funkcionalnost prostora i fleksibilnost poslovanja.

Karakteristika njegovog arhitektonskog dizajna je dinamična i jednostavna forma koja naglašava i simbolizuje brzinu modernog života i brz način funkcionisanja logističkog centra.

Studentima Arhitektonskog fakulteta obilazak same lokacije u Šimanovcima bio je veoma koristan, pokazali su interesovanje i znanje uz konstantno postavljanje pitanja senior inženjerima na gradilištu, što predstavlja jednu lepu i optimističnu sliku budućih inženjera naše zemlje.

Dugoročna saradnja sa studentima Beogradskog Univerziteta, predstavlja poseban značaj i zadovoljstvo za kompaniju KLP, i kompaniju Konstruktor, što je ujedno i obaveza u skladu sa principima društvene odgovornosti koja je neophodna da se sporvodi u svim sferama poslovanja.

Kompanija KLP izražava zadovoljstvo, otvorena za svaku dalju saradnju sa studentima tehničkih nauka uz permamentno usavršavanje i nesebičnu podelu znanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.