NavMenu

Elektronska prijava deteta u predškolsku ustanovu od ove godine u 17 gradova i opština Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 10.04.2019. 15:57
Komentari
Podeli
Ove godine prijava deteta u predškolsku ustanovu putem nacionalnog Portala eUprava je omogućena u 17 gradova i opština Srbije. Ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a od ove godine roditelji imaju mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući potpuno elektronskoj usluzi eVrtić obave elektronsku prijavu deteta i u još 13 gradova i opština u Srbiji.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

Usluga eVrtić na Portalu eUprava je omogućena još od maja 2016. godine, kada ju je Grad Beograd omogućio svojim građanima. Do danas je online podneto ukupno oko 35.500 prijava. Ova usluga je jedna od prvih elektronskih usluga koja je "pobedila" papirnu, jer je znatno veći broj roditelja koristio online uslugu umesto klasične.

Tokom aprila meseca lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge eVrtić biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje.

Pomoć pri korišćenju usluge eVrtić i uputstvo za podnošenje elektronske prijave deteta u predškolsku ustanovu dostupni su ovde.

Elektronska usluga upisa dece u predškolske ustanove dostupna je u periodima konkursa po gradovima:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.