NavMenu

Stižu novi investitori u Krupanj

Izvor: Lozničke novosti Sreda, 10.04.2019. 12:34
Komentari
Podeli
U lokalnu samoupravu Krupnjа stiglo je deset pisama o namerama potencijalnih investitora i očekujemo da u ovoj godini broj nezaposlenih u Krupnju može pasti ispod 1.500, kaže za Lozničke novosti Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj.

Prema Isailovićevim rečima, na evidenciji NSZ u Krupnju su 2015. godine bila 2.254 nezaposlenih, dok ih je trenutno manje od 1.800.

- Potrudićemo se da otvorimo nova radna mesta i verujem da taj broj u ovoj godini može pasti ispod 1.500, što bi bio apsolutni rekord u Krupnju. Nastojimo da obezbedimo povoljne uslove za investitore koji se sve više interesuju za otvaranje pogona u našoj opštini. Stiglo nam je deset pisama o namerama potencijalnih investitora, a među njima je i firma Alex Company iz Beograda koja proizvodi tankove i opremu za vodovod, a veći deo svoje proizvodnje izvozi. Nedavno je raspisan oglas za prijem 50 radnika u pogon koji će biti otvoren u krugu nekadašnje Krupanjke. U toku je sređivanje prostora za tu firmu, ali i za još jednu iz Starih Banovaca koja proizvodi antifriz i trebalo bi da zaposli 25 radnika - kaže Isailović.

Trenutno u nekadašnjim halama Krupanjke posluje fabrika Xinsi koja zapošljava 150 radnika, Stim import sa 50 i Agrotehniks koji ima 15 radnika i najavio je prijem još deset.

- U neposrednoj blizini imamo nekoliko lokacija za grinfild investicije i već nam se obratila jedna tuzlanska firma koja ima nameru da premesti proizvodnju podnih i zidnih obloga iz Tuzle u Krupanj. Trebalo bi da zaposli 70 radnika. Verujem da će u skoroj budućnosti biti još takvih investicija koje će obezbediti nova radna mesta za naše građane - kaže predsednik Opštine Krupanj.

On podseća i da je izuzetno važna i izgradnja putne infrastrukture i najavljuje u ovoj godini asfaltiranje stotinu kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, kako bi bio olakšan život stanovništva u ruralnim delovima ove opštine. Tako će, kako kaže, biti osnažena i opština, jer će otvaranje novih radnih mesta doprineti povećanju budžeta od poreza na zarade, što će omogućiti nova ulaganja u kapitalne objekte.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.