Izvor: Tanjug | Sreda, 10.04.2019.| 08:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Broj turskih kompanija u Crnoj Gori za dve godine sa 250 skočio na 2.000 - Najveće interesovanje za ulaganje u građevinarstvo i turizam

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Broj turskih firmi u Crnoj Gori za dve godine porastao je sa 250 na više od 2.000 registrovanih preduzeća, preneo je podgorički sajt investitor.me pozivajući se na Agenciju Anadolija.

Sajt navodi se najveći broj preduzeća čiji su osnivači državljani Turske nalazi na crnogorskom primorju, posebno u Budvi, kao i u glavnom gradu - Podgorici.

Kako navodi predsednik Asocijacije turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori Ertac Gungor, interesovanje za ulaganje turskih biznismena je iz dana u dan sve veće.

- Kada sam pre dve godine došao u Crnu Goru, bilo je oko 250 firmi koje su otvorili turski državljani. Sada je taj broj više od 2.000 firmi. Iz dana u dan se povećava zainteresovanost turskih investitora i biznismena za dolazak u Crnu Goru - kaže Gungor.

On dodaje da je ulazak Crne Gore u NATO stvorio dodatnu sigurnost za ulaganje turskih biznismena u Crnu Goru. Na pitanje u koje sektore najviše ulažu biznismeni iz Turske, Gungor ističe da je to građevinarstvo.

- Na prvom mestu je građevinarstvo, onda turizam, dok su ostali sektori na trećem mestu - rekao je Gungor i dodao da postoje informacije da su dve turske firme zainteresovane za Aerodrome Crne Gore.

Od većih investicija iz Turske, u Crnoj Gori posluje kompanija Toščelik, koja upravlja Železarom Nikšić, kao i kompanija Global ports, koja upravlja kontejnerskim terminalima i generalnim teretima u Luci Bar.

Takođe, u kratkom roku otvoreni su objekti velikih turskih brendova Dogtaš i LC Waikiki.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.