Izvor: eKapija | Utorak, 09.04.2019.| 16:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lanac drogerija dm slavi 15 godina rada u Srbiji - U 2018. zabeležen rekordan promet od 10,9 milijardi dinara

(Foto: dm drogerie)
Najveći lanac drogerija u Evropi dm, koji u Srbiji posluje sa prodajnom mrežom od 93 prodajna objekta u 25 gradova i više od 850 zaposlenih, slavi jubilej - petnaestu godinu rada u našoj zemlji, saopšteno je iz dm Srbija.

Tokom godina, bez obzira na menjanje tržišnih uslova, fokus lanca dm, kako se navodi, uvek je ostao na čoveku i na uvažavanju individualnosti, što pokazuju kompanijski slogan "Tu sam čovek, tu kupujem", ali i poslovni rezultati - u protekloj poslovnoj godini, kompanija je u Srbiji ostvarila rekordan promet od 10,9 milijardi dinara uz više od 12 miliona obavljenih kupovina.

- Velike brojke su u poslovnom svetu razlog za slavlje, ali ih u godini jubileja dm posmatra i kao još jedan stimulans da nastavi politiku odgovornosti prema kupcima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluje - kaže Vesna Stojanović, direktorka dm drogerie markt Srbije i Makedonije.

- Najiskrenije se radujemo svakom dobrom poslovnom rezultatu, zato što on znači da možemo da nastavimo sa praksama poput isplate 14 plata u toku godine. U 2019. godini, koja je za nas posebna, zadovoljstvo nam je što smo bili u mogućnosti da svim zaposlenima isplatimo jubilarni petnaesti honorar srazmerno godinama radnog staža u dm-u, pa i do iznosa pune plate za zaposlene koji su sa nama već 15 godina - dodaje ona.

Kao kompanija koja brine o razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje, stoji u saopštenju, dm je jedan od inicijatora uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, procesa koji kompanija aktivno razvija od 2016. sa Privrednom komorom Srbije, trgovačkim školama širom zemlje i drugim kompanijama učesnicama projekta. Osim 25 učenika koji su na praksi u dm drogerijama širom Srbije, od septembra 2018. godine kompanija je podržala uvođenje ovog modela obrazovanja i u svoj sektor logistike.

Društveno odgovorno poslovanje dm u Srbiji sprovodi i kroz različite inicijative i aktivnosti. Kao podršku domaćim proizvođačima, dm je pokrenuo projekat "dm inkubator", u saradnji sa RAS-om, USAID-om i udruženjem Serbia Organica. Domaćim proizvođačima "dm inkubator" pomaže da dodatno razviju i unaprede inovativne srpske proizvode, i plasiraju ih na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica, a potencijalno predstave i na drugim evropskim tržištima.

Kompanija dm će, takođe, u okviru program lojalnosti dm babybonus, sa partnerima u ovoj poslovnoj godini svakoj prijavljenoj novorođenoj bebi darivati paket dobrodošlice, a njihova ukupna vrednost premašiće 38 miliona dinara.

Isto tako, kroz podršku već poznatoj akciji "Čepom do osmeha", koja pomaže deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, u dm drogerijama je do sada sakupljeno više od 30 tona čepova.

Sa ciljem očuvanja i zaštite kičmenog stuba prilikom obavljanja fizički zahtevnog posla, podrške i savetovanja o vođenju zdravog života, pokrenut je i projekat Ambasadori zdravlja za zaposlene u drogerijama i Distributivnom centru kompanije.

Već devet godina traje i inicijativa Oplemeni život, u okviru koje dm poklanja jedan slobodan dan za dobrovoljno angažovanje u društveno odgovornim i ekološkim projektima.

Zaposleni kompanije dm Srbija ove godine će prvi put uživati i u Porodičnom danu – prilici za druženje u prirodi, sa svojim najdražima i kolegama. Oni će se oprobati u brojnim sportskim aktivnostima, kao i drugim sadržajima na otvorenom, koji će ih dodatno zbližiti van radnog prostora, zaključuje se u saopštenju kompanije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.