Izvor: Tanjug | Utorak, 09.04.2019.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na godišnji odmor preko novog asfalta koridora 10 i 11 - Autoput od Obrenovca do Čačka "pre leta"

Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)
Već krajem aprila autoput kroz Grdeličku klisuru biće spreman za puštanje u rad, najavila je danas ranije najave potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući i da će "pre leta" moći da se vozi i autoputem od Obrenovca do Preljine (Čačka).

Mihajlovićeva je rekla je da je asfaltirano najteže gradilište u Evropi, autoput u Grdeličkoj klisuri, dužine 26,3 kilometra.

Ističe da se značaj Koridora 10 vidi po broju automobila koji kroz njega prolaze.

- Godine 2014. imali smo 34 miliona automobila, uglavnom su nas zaobilazili i odlazili drugim, paralelnim Koridorom 4 preko Bugarske i Rumunije. Završili smo 300 kilometara auto-puta za poslednje četiri godine. Prošle godine imali smo 58 miliona automobila na Koridoru 10, ove godine očekujemo bar 60 miliona - kazala je Zorana Mihajlović.

Navodi da autoput nije važan samo zbog tranzita, već i za privlačenje investitora kojima je uvek prvo pitanje kako da se priključe na Koridor.

Osim Koridora 10 koji se završava, završavaju se i deonice Koridora 11 između Obrenovca i Ljiga, i one treba da budu otvorene pre leta. U decembru će, kako se najavljuje, biti završena i deonica Surčin-Obrenovac.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.