Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.04.2019.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Druga srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu 5. juna 2019.

TGI Group International najavio je održavanje Druge srpske konferencije o javno-privatnom partnerstvu za sredu, 5. jun 2019. u beogradskom hotelu Hotelu Metropol Palace.

- Izuzetna nam je čast da najavimo da će ovogodišnju konferenciju otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije - navodi se u saopštenju organizatora. - Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti značajan broj eminentnih zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji, Zsuzsanna Hargitai, direktorka za Zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj, Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan, Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije, Vladimir Bešlagić, Partner, Deloitte Srbija, Anđelka Todorović, advokat advokatske kancelarije Miroslav Stojanović u saradnji sa Wolf Theiss, Aleksandra Stanisavljević, specijalni savetnik generalnog direktora za koncesiju, Aerodrom Nikola Tesla Beograd i dr.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i u tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, kao i novim projektima koji su započeli proces realizacije.
Ministarka Zorana Mihjlović na prvoj konferenciji o JPP

Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima. Konferencija će pokriti ključne probleme u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno i energetsko snabdevanje i predočiti kako se upravlja rizicima u pomenutoj oblasti. Konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije su javno-privatno partnerstvo i planiranje investicija u infrastrukturu; modeli JPP za infrastrukturno i energetsko snabdevanje; ulaganje u projekte javno-privatnog partnerstva: Najbolje prakse; upravljanje rizicima za uspešan razvoj JPP projekata

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a podržale su je kompanija Deloitte Srbija i advokatska kancelarija Miroslav Stojanović u saradnji sa Wolf Theiss.

Medijski sponzori su Magazin Biznis, Ekonometar, Biznis&FInansije, kao i poslovni portal eKapija.

Više informacija nalazi se na sajtu www.pppconference.rs.

U PDF fajlu pogledajte draft agendu događaja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.