NavMenu

Novosadske muzičke svečanosti NOMUS, od 9. do 18. aprila 2019.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.04.2019. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Međunarodni festival klasične muzike Novosadske muzičke svečanosti (NOMUS) održava se svake godine u aprilu, u trajanju od 7 do 10 dana. Ove godine održava se u Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu, Gradskoj kući, Studiju M i Galeriji Matice srpske od 9. do 18. aprila.

NOMUS je festival sa zavidnom, dugogodišnjom tradicijom. Zahvaljujući smišljeno odabranom programu i kvalitetnim interpretacijama čuvenih umetnika, ne samo sa naših prostora, već i iz inostranstva, Novi Sad je svake godine tokom aprila meseca, kada se festival održava, prestonica na međunarodnoj muzičkoj mapi.

NOMUS je Ministarstvo kulture proglasilo za manifestaciju od izuzetnog značaja, a od 2012. godine, sa najznačajnijim festivalima u našoj zemlji postao je i član EFA (Međunarodne asocijacije Evropskih festivala). U januaru 2015. godine Nomusu je dodeljena Nagrada ugledne revije "Muzika klasika" u kategoriji Muzički festival u 2014. godini.

Više informacija može se naći na sajtu www.muzickaomladina.org.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Planira se bušenje istražne termalne bušotine u Selters banji

Institut za rehabilitaciju Beograd raspisao je javnu nabavku za radove na bušenju istražne bušotine BS3 Selters. Reč je o termalnoj bušotini u okviru Selters banje u Mladenovcu. Nije navedena procenjena ukupna vrednost radova, a kriterijum za dodelu ugovora biće cena. Rok za prijavu je 23. maj, a detalje pogledajte OVDE. Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893. godine, kada je i iskopan prvi bunar sa toplom i slanom vodom. Danas

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.