Izvor: Tanjug | Subota, 06.04.2019.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

U fabriku Eko step pelet u Petrovcu na Mlavi uloženo 6 mil EUR - U planu širenje proizvodnje i kupovina kamiona za prevoz drveta

Ilustracija (Foto: tchara/shutterstock.com)
Fabrika Eko step pelet u Petrovcu na Mlavi kupljena je iz stečaja 2017. godine, a do sada je u nju uloženo skoro 6 mil EUR, izjavila je direktorka Svetlana Božinović prilikom posete ovoj fabrici predsednika Srbije Alkesandra Vučića.

Božinović je dodala da je sve što je uloženo domaći kapital, bez zaduženja i subvencija.

U Fabrici koja je prošle godine proglašena za lidera reiona, proizvodi se pelet za grejanje od bukve, za čiju nabavku kompanija ima desetogodišnji ugovor sa "Srbijašumama".

Oko 40% proizvodnje peleta, koji je u pakovanjima od 15 kilograma i onim "džambo" od 1.030 kilograma, izvozi se u BiH, Sloveniju, Italiju, Grčku, Bugarsku. Deo domaće proizvodnje odlazi i u južnu srpsku pokrajinu - na KiM.

Farbika podržava razvoj lokalne zajednice, pomaže obrazovanje mladih, sport, verske događaje i druge kulturne manifestacije, a pridužila se i projektu državne za podizanje nataliteta.

Prema rečima direktorke, planirano je proširenje proizvodnje, kao i kupovina kamiona za prevoz drveta, za čije vozače kompanija u kurugu farbike organizuje i smeštaj.

Od fabrike, čiji se kompleks prositre na 9,5 hektara, korist imaju i susedne opštine Žagubica, Malo Crniće, Žabare i Boljevac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.