Izvor: Beta | Petak, 05.04.2019.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država pravi radnu grupu za planiranje razvoja železnice

(Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović obavestila je predstavnike reprezentativnih sindikata železničkih preduzeća da će Vlada Srbije formirati radnu grupu zaduženu za izradu plana razvoja železničkog saobraćaja, saopštio je njen kabinet.

U toj radnoj grupi će biti predstavnici reprezentativnih sindikata železnice.

- Mnogo toga smo zajedno uradili i u reformisanju železnice i u rešavanju pitanja koja su važna za zaposlene, od sprovođenja socijalnog programa, do izrade kolektivnih ugovora. Zajedno sa sindikatima rešavaćemo i sve izazove koji su pred nama, a tiču se pre svega nastavka modernizacije železnice i povećanja efikasnosti železničkih preduzeća - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je železnica za Vladu Srbije od strateškog značaja i da će država nastaviti da ulaže u modernizaciju pruga.

Reprezentativni sindikati železničara na sastanku su izneli svoje probleme i stavove u vezi s načinom informisanja zaposlenih, izradom metodologije za vrednovanje poslova po preduzećima, a razgovarano je i o ulaganjima u uređivanje putnih prelaza.

Sastanku su, pored reprezentativnih sindikata Infrastrukture železnice Srbije, Srbija voza, Srbija kargo i Železnice Srbije AD, prisustvovali i predstavnici Sindikata železničara Srbije, Saveza sindikata železničara Srbije, Sindikata izvršnih službi srpskih železnica, Unije sindikata srpskih železnica, Sindikata radnika železničke infrastrukture Srbije, Sindikata Srbija kargo i Sindikata novinara Železnice Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.