Izvor: Indikator | Petak, 05.04.2019.| 13:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

AccorHotels planira širenje u BiH - Banjaluka, Mostar, Tuzla i Bjelašnica potencijalne lokacije

Najveća svetska hotelska grupacija AccorHotels, koja je u protekle dve godine u BiH otvorila četiri hotela, planira dalje širenje u toj susednoj zemlji, izveštava Indikator.ba.

- Ne krijemo da vidimo velike mogućnosti za Accor hotele u gradovima kao što su Mostar, Banjaluka, Tuzla, ali i oko prekrasne olimpijske planine Bjelašnice, područja koje bi moglo ugostiti Accor hotelske brendove - kazao je sinoć Irek Weglovski, potpredsednik Uprave Orbis Group, strateškog partnera AccorHotels za centralnu i istočnu Evropu, na svečanosti obeležvanja završetka izgradnje i adaptacije hotela ibis Styles, bivšeg hotela Sarajevo.

Izgradnjom tornja povećan je kapacitet hotela, pa on sada raspolaže sa 181 sobom, spa centrom, restoranom, panoramskim barom i kongresnom dvoranom za 800 ljudi. Investitor, kompanija Tareq Hospitality, u ovaj projekat usmerila je oko 30 mil KM (15 mil EUR), a zaposleno je 30 ljudi.

AccorHotels sa Orbis grupacijom, istakao je Weglovski, ima strategiju za ulazak na nova tržišta a to su zemlje jugoistočne Evrope i želi da ubrzo postane lider u gostoprimstvu u jugoistočnoj Evropi, sa poslovnim partnerima kao što je Tareq Hospitality, koji je inače vlasnik ibis Stylesa i Galerry Tarčin Forest Resorta.

- Ponosni smo što Tareq Hosipitality radi sa Accorom i što je odlučio da izabere ibis Styles, vodeći svetski brend koji investitoru daje jedinstvenu vrstu fleksibilnosti i slobode u pogledu dizajna hotela - kazao je Weglovski.

Ibis Styles hoteli su pristuni u 430 objekata širom sveta, 23 je u centralnoj i istočnoj Evropi, a još 10 ih je u pripremi. Prisutni su u 45 zemalja, uključujući i osam zemalja centralne i istočne Evrope. Razvojni planovi do 2022. godine za ibis Styles uključuju 180 novih hotela, odnosno 28.000 soba.

Pre samo dve godine, u Bosni i Hercegovini nije bilo nijednog Accor hotela. Danas već postoje četiri hotela pod četiri različita brenda, što je ukupno oko 650 soba. To su, osim, ibis Styles, MGallery Tarčin Forerst Resort, Novotel i Swissotel u Sarajevu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.