Izvor: Beta | Petak, 05.04.2019.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje hotela Beograd centar 15. maja - Nosiće četiri zvezdice, iako ispunjava većinu standarda za pet

Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)
Hotel Beograd centar u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, trebalo bi da bude otvoren 15. maja, najavio je Bojan Matijević, direktor za investicije u kompaniji Industrija mesa Matijević, koja je vlasnik objekta.

On je rekao da datum otvaranja mogu da pomere jedino radovi na rekonstrukciji Trga Republike i ulica oko hotela.

Prema ranijim najavama, otvaranje je trebalo da bude upriličeno do aprila.

- Oko 99% radova na renoviranju zgrade Jugoeksporta i pretvaranju u hotel je završeno, čekamo jedino da vidimo da li će biti završena rekonstrukcija okolnih ulica da bi se obezbedio prilaz hotelu - rekao je Matijević.

Hotel Beograd centar sa četiri zvezdice ima pet spratova na kojima se nalazi 68 soba, 20 apartmana, restoran od oko 300 kvadrata i 25 parking mesta u Siminoj ulici, 150 metara dalje.

Na jednom od dva podzemna sprata će, kako je rekao Matijević, naredne godine biti izgrađen spa i fitnes centar sa konferencijskom salom.

- Čekamo da se završi zamena infrastrukture u okolnim ulicama, da bismo mogli da napravimo konferencijsku salu i druge prateće sadržaje za hotel - rekao je Matijević.

Dodao je da će "hotel zadržati četiri zvezdice, jer, iako ima većinu predviđenih standarda za pet zvezdica, neće menjati status hotela, zato što pet zvezdica odbija goste".

On je rekao da je zgrada Jugoeksporta plaćena 7,3 mil EUR, ali da je u renoviranje uloženo još toliko novca jer je bilo neplaniranih radova, a da je nabavljena i oprema najviših standarda.

- Samo u led rasvetu smo uložili 50.000 EUR, osvetljavaće svaki detalj fasade koja je pod zaštitom države - rekao je Matijević.

U vlasništvu porodice Matijević su, osim Industrije mesa Matijević, nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i još četiri hotela, tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 mil EUR, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.