NavMenu

ŠAROVIĆ: BiH još ne razmišlja o arbitraži zbog prištinskih taksi

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 04.04.2019. 16:27
Komentari
Podeli
Mirko ŠarovićMirko Šarović
BiH još ne razmatra pokretanje arbitraže zbog taksi koje je na robu iz BiH i centralne Srbije uvela vlast u Prištini prošlog novembra i tako prekršila ugovor CEFTA, rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović.

- U kontaktu smo sa nadležnim ministarstvom Srbije i pratimo njihove korake - rekao je Šarović.

Beograd razmišlja da pokrene arbitražu zbog taksi koje je na robu iz centralne Srbije i BiH uvela vlast u Prištini prošlog novembra i tako prekršila ugovor CEFTA.

Ova opcija je na stolu od 25. februara, kada je isteklo 90 dana od kada je Vlada Srbije poslala zvanični zahtev Sekretarijatu CEFTA da se održe direktne konsultacije u okviru Zajedničkog komiteta.


U tekstu se podseća da je u momentu podnošenja ovog zahteva premijer Srbije Ana Brnabić najavila pokretanje postupka pred Arbitražnim sudom, ukoliko se problem ne reši u roku od tri meseca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da Vlada Srbije razgovara o angažovanju jedne advokatske kancelarije u slučaju da pokrene arbitražni postupak zbog prištinskog kršenja CEFTA ugovora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.