Izvor: Novosti | Četvrtak, 04.04.2019.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan tender za rekonstrukciju hale Pionir - Proširenje na 8.000 mesta, novi parket, centralni semafor i koševi

Ilustracija (Foto: Valentin Valkov/shutterstock.com)
Sportisti će od oktobra utakmice igrati na novom parketu u dvorani Aleksandar Nikolić, od kada će moći da ih bodri više od 8.000 posetilaca. Kapacitet tribina za navijače biće povećan, a rekonstrukcija hale, poznatije kao Pionir, trebalo bi da počne po završetku tekuće košarkaške sezone, pišu Novosti.

Naime, Sportski centar Tašmajdan koji upravlja halom "Pionir", raspisao je 2. aprila 2019. tender za proširenje kapaciteta dvorane.

Kako je obelodanio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, očekuje da glancanje "Pionira" počne u junu, a plan je da se završi 1. oktobra.

- Hala će dobiti potpuno novi parket, centralni semafor i koševe, kao i nove teleskopske tribine - rekao je Vesić. - Zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribanama ukupno 6.300.

Osim toga, biće izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju kako bi se poboljšali uslovi, a biće promenjen i izgled unutrašnjosti hale, ali u postojećim gabaritima.

Javna nabavka za rekonstrukciju hale "Pionir" sprovodi se prikupljanjem ponuda u otvorenom postupku, a kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najniža cena.

Ponude se dostavljaju zatvorene, u pisanoj formi, neposredno ili putem pošte na adresu SC Tašmajdan, najkasnije do 3. maja 2019. do 12 časova. Javno otvaranje ponuda zakazano je za isti dan, pola sata kasnije, na istoj adresi.

Detalje o tenderu za rekonstrukciju hale "Pionir" pogledajte OVDE.

Inače, kako je eKapija već pisala, rekonstrukcija hale Pionir bila je najavljena još u februaru 2018. U Sportskom centru Tašmajdan tada su za naš portal rekli da će nakon obnove kapacitet dovrane biti uvećan na 9.500 mesta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.