NavMenu

Uručene tradicionalne Imlekove nagrade za najbolje farmere

Izvor: eKapija Sreda, 03.04.2019. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Imlek)
Imlek je i ove godine obeležio je Dan farmera rekordera, koji ova kompanija tradicionalno priređuje u čast svojih najuspešnijih dobavljača sirovog mleka.

Kako je saopštila, kompanija je u znak zahvalnosti za izvrsnu saradnju protekle godine najboljim dobavljačima sa teritorije cele Srbije dodelila specijalna priznanja i nagrade.

Generalni direktor Imleka Bojan Radun čestitao je farmerima na izuzetnim postignućima u protekloj godini, koja je bila najteža u istoriji poslovanja Imleka.

- I pored požara koji je zadesio našu kompaniju u kojem je izgoreo najveći proizvodni pogon u Padinskoj Skeli, odlučili smo da ne otkažemo nijedan litar sirovog mleka koje otkupljujemo. Na taj način obezbedili smo siguran otkup mleka i opstanak naših farmera, dokazali smo im da smo siguran partner i u najtežim tenucima, iako smo zbog te odluke otkupljivali mnogo više mleka nego što smo mogli da preradimo u Srbiji. Za nas su farmeri naši najvažniji saradnici u čije unapređenje godinama ulažemo kroz brojne novčane pozajmice, donacije mehanizacije, edukaciju i brojne druge načine.Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti uspešnu zajedničku saradnju - rekao je Radun na skupu.

Titulu apsolutnog rekordera u kategoriji porodičnih firmi i ove, 2019. godine osvojila je Katalin Tot iz Utrina sa 2,12 miliona isporučenih litara sirovog mleka. Prošlogodišnji rekorder u kategoriji komercijalnih firmi, PKB korporacija iz Padinske Skele, zadržao je šampionsku titulu i u 2019. godini sa 24,52 miliona litara mleka.

Oba šampiona dobavljača premašila su svoje prošlogodišnje rekorde u količinama isporučenog mleka, a uručena je i specijalna plaketa za prijatelja kompanije kao i nagrada za proizvođača organskog mleka, saopšteno je iz Imleka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.