Izvor: Nezavisne novine | Petak, 29.03.2019.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osiguranje Garant iz Brčkog skoro udvostručilo dobit u 2018.

Ilustracija
Ilustracija
Osiguranje Garant iz Brčkog ostvarilo je u 2018. godini neto dobit od 4,5 mil KM, što je veliki skok u odnosu na 2017. godinu, kada je dobit iznosila 2,4 mil KM, navodi se u Izveštaju o poslovanju, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine akcionara ovog osiguravajućeg društva.

Osiguranje Garant, koje je osim direkcije sa sedištem u Brčkom organizovano u još 11 gradova u Republici Srpskoj: Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Pelagićevu, Modriči, Brodu, Šamcu, Istočnom Sarajevu i Foči, ostvarilo je u 2018. godini nešto veći prihod od 10 mil KM, dok je u 2017. godini taj prihod iznosio približno 8 mil KM.

U Osiguranju Garant ističu da je poslovni uspeh tim veći jer je ostvaren u uslovima izuzetno jake konkurencije, ako se ima u vidu da na teritoriji Republike Srpske deluje 12 osiguravajućih društava sa sedištem u RS, dve sa sedištem u Brčko distriktu i 10 filijala iz FBiH, a u Brčkom su prisutna i sva osiguranja iz FBiH.

Uprkos takvom poslovnom okruženju, i to pogotovo u domenu osiguranja od autoodgovornosti, Osiguranje Garant se u Brčkom uspelo pozicionirati kao tržišni lider s ostvarenom najvećom premijom u tom segmentu poslovanja.

Kako najavljuju u Osiguranju Garant, ovaj odličan poslovni rezultat služiće kao veliki podstrek u planiranom širenju mreže poslovnica, kao i većem angažovanju na polju povećanja premije ostalih neživotnih osiguranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.