NavMenu

Sajam vinogradarstva i voćarstva 14. aprila u Irigu - Planirana i prodajna izložba mašina i opreme

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2019. 09:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Refat/shutterstock.com)Ilustracija
Sajam vinogradarstva i voćarstva VIVO Irig, održaće se 14. aprila u ovoj vojvođanskoj opštini. Kako je istakao Zoran Keserović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, ovaj sajam specijalziovan je isključivo za voćarstvo i vinogradarstvo, pa je kao takav jedinstven u Srbiji.

Za sajam je planirana i prodajna izložba opreme, mašina, traktora, raznih alata, sadnog materijala, zaštitnih sredstava, ograda, beračica, tehnike za navodnjavanje, žice, stubova, hemijske zaštite, pakovanja, transporta, gume, plastike, sušara, oprema za pčelare itd.

Kako je rekao direktor Agencije za ruralni razvoj opštine Irig Fedor Pušić, aprilski VIVO ponudiće voćarima i vinogradarima aktuelna saznanja na brojne goruće teme iz oblasti izvoza-prodaje voća i vina, agrotehnike, zaštite, proizvodnje, agrarne politike, investicije...

Pored edukativnog dela, među događajima na sajmu naći će se i mala škola kalemarstva, izbor noviteta Sajma, izložba suvih šljiva, kao i ponuda fondova.

Organizatori Sajma su Agencija za ruralni razvoj opštine Irig i Udruženje Agroprofit iz Novog Sada, dok je Opština Irig pokrovitelj. Želja organizatora je da ova sajamska manifestacija zaživi, postane prepoznatljiva i na taj način unapredi položaj lokalne samouprave.

- Nadam se da će Irig dobiti jednu manifestaciju koja će se ustrojiti i održati i zahvaljujući kojoj će Irig biti nadaleko prepoznatljiv kao prestonica voćarstva i vinogradarstva - rekao je Pušić.

Sajam VIVO Irig, pored Opštine Irig koja je pokrovitelj, ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada i Opštine Osečine.

- Sajam koji organizujemo je dobar pokušaj da afirmišemo ovu delatnost i da voćarima i vinogradarima na domaćem terenu otvorimo mogućnost da vide savremene mašine i da čuju kako bolje postići rodnost. Imamo nameru i podršku da sajam prati nauka i struka i da ga sve to uz nas podiže - rekao je Stevan Kazimirović, predsednik opštine Irig.

Sajam će se održati na prostoru pored stadiona FK Radnički u Irigu s početkom u 9 časova, a detaljna satnica programa biće uskoro poznata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.