Izvor: Glas zapadne Srbije | Četvrtak, 28.03.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Građevinska sezona u Ivanjici - Od rekonstrukcije gradskog jezgra do skijališta i bazena

(Foto: Google Maps)
Centar Ivanjice ove godine biće pretvoren u gradilište, jer će se raditi rekonstrukcija gradskog jezgra koja se očekuje već dve decenije, rekao je za GZS predsednik opštine Zoran Lazović.

- Radovi na kanalizacionoj, vodovodnoj i atmosferskoj mreži u Njegoševoj i Nušićevoj ulici očekuju se posle 60 godine, jer su toliko stare ove instalacije, a vrednost projekta je 120 miliona dinara. U pripremi je idejni projekat i predračunska vrednost za bazen na Jelića polju i nekoliko sportskih terena koje Ivanjičani odavno očekuju u saradnji sa Ministarstvom turizma, a za početak izgradnje izdvojeno je 40 miliona - istakao je Lazović dodajući da "žele da urade što više kako bi se odužili ljudima koji su im dali poverenje".

Krucijalni projekti očekuju i ruralnu sredinu. Najbitnija je deonica Pridvorica-Devići koja se radi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i Putevima Srbije u dužini od 8,3 km.

- Očekujemo završetak deonice puta, odnosno, pristupa budućem skijalištu, preko Golijske reke, na Odvraćenici u dužini od 18 km, gde je vrednost investicije više od milion evra, jer će praktično to biti magistralni put. Gore će se raditi tri ski staze, pristupne deonice i parking za više od 1.000 vozila, to će biti državni projekat Skijališta Srbije u vrednosti većoj od 2 mil EUR - kazao je Lazović.

Predsednik opštine naveo je da je urađena prva faza na obaloutvrdi u dužini od 500 metara, vrednosti 57,6 miliona dinara, koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja.

- Za drugu fazu je dodatno odobreno 18 miliona i to je od Napera do Crnjevačkog mosta, ukupno ovaj projekat iznosi 76 miliona dinara. Vrtić u Crnjevu od 980 kvadrata se privodi kraju, u toku su zanatski radovi. Dodatnih 7,8 miliona dobijeno je od ministarstva Slavice Đukić Dejanović i 1,3 miliona je odobrila opština za mobilijar. Čim objekat bude tehnički primljen moći će da se useli 120 mališana. Inače, ukupno u ovaj projekta je uloženo 86 miliona - rekao je Lazović.

Inače, i ove godine Opština Ivanjica nastavlja sa modelom gradnje sa učešćem građana, u prethodnom periodu asfaltirano je 23 kilometra, dok je za ovu godinu ugovoreno već 15, gde lokalna samouprava daje tri na dinar građana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.