Izvor: Beta | Četvrtak, 28.03.2019.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prestala da radi islandska aviokompanija WOW Air - Otkazani svi letovi

Ilustracija
Islandska niskobudžetna aviokompanija WOW Air saopštila je da prekida aktivnosti i otkazuje sve letove, a ta odluka će pogoditi hiljade putnika na dva kontinenta.

- WOW Air prekida operacije. Svi letovi kompanije su otkazani. Pogođeni putnici treba da provere raspoložive letove sa drugim aviokompanijama - navodi se u saopštenju.

Aviokompanija koju je osnovao preduzetnik Skuli Mogebnsen počela je da radi 2012. i brzo se proširila, prenosi agencija AP. Ona se specijalizovala za jako jeftine letove između Severne Amerike i Evrope i letela je do 27 aerodroma uključujući Vašington, Njujork, Pariz, London i centralu Rejkjavik. Kompanija koja je prevozila više od trećine putnika na Islandu više nije imala investitora koji bi mogao da joj pomogne da se izbavi iz finansijskih teškoća kada se druga islandska kompanija Icelandair povukla iz pregovora.

Kompanija je pokušala da postigne dogovor sa kreditorima da pretvori dug u kapital. U ponedeljak je postignut dogovor o konverziji 49% duga kompanije, ali je trebalo naći sredstva za preostalih 51% da bi se izbegao bankrot, prenosi agencija Frans pres.

U prvih devet meseci 2018. godine kompanija je prijavila gubitak, pre poreza, od gotovo 42 mil USD (37 mil EUR).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.