Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.03.2019.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Penzija da, mirovina nikada - Održan BIZIT seminar o prenosu upravljanja u privatnim kompanijama

U beogradskom Klubu poslanika u sredu, 27. marta, održan je BIZIT seminar o prenosu upravljanja u privatnim kompanijama, koji PC Press organizuje sa Adizes institutom. Skup je pozdravnim obraćanjem otvorila Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, koja je istakla primer upravo ove uspešne privatne kompanije, nastale 1995. godine u SR Jugoslaviji.

- Vreme čini svoje, te je ubedljiva većina vlasnika i dalje ista. Svega 30% privatnih firmi preživi tranziciju na drugu generaciju vlasnika - istakla je Čarknajev.

Dr Mirela Alpeza, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktor CEPOR-a - Centra za politiku razvoja malih i srednjih preduzeća u Zagrebu, istakla je da je "i za kompaniju i za familiju ogroman izazov transfer poslovanja na sledeću generaciju, koji ima veliki potencijal da uzrokuje razne probleme, svađe u porodici i slične izazove, takođe rizične za kompaniju, čak i ukoliko transfer bude obavljen dobro i korektno".

Nemanja Dinić, direktor komercijalne prodaje Wiener Stadtische osiguranja, govorio je u svom izlaganju na temu "Važna je prava mera – osiguranje u službi porodičnog biznisa" o osiguranju porodičnih firmi i ponudama osiguravajuće kuće, naglašavajući brojne probleme, izazove i prepreke koje stoje pred privatnim firmama u današnjoj poslovnoj klimi. To se takođe odnosi i na domaće okruženje, koje je i dalje u velikoj meri rizično za poslovanje, naročito kada se uporedi sa zemljama jasnije i transparentnije regulative.

- Veoma je važno pronaći sklad između porodice i biznisa – ne valja zapostaviti ni jedno ni drugo. Posebno ne valja za biznis zapostaviti porodične odnose, ukoliko se planira prepuštanje porodične firme porodičnom nasledniku. Upravo je zato važno napraviti ravnotežu, i izbeći pristup "Biće šta bude" - istakao je Boris Vukić, jedan od organizatora seminara, inače partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE) i Senior Associate Adizes Institute USA.

On je na temu "Kako obezbediti uspešnu tranziciju sa prve na drugu generaciju?" praktičnim primerima objasnio kako su to radile kompanije koje su uspešno izvele transformaciju i prenos vlasništva na drugu generaciju vlasnika.

- Uvođenje jasnog sistema odgovornosti i depersonalizacija preduzetničke uloge su krucijalni koraci u profesionalizaciji kompanije koja je svoj put započela kao malo porodično preduzeće - istakao je Vukić.

Boris Popović, suvlasnik firmi Alarm automatika i Alarm express service, istakao je da "uspeh nikada nije linearan, postoje usponi i padovi". On je u svom izlaganju - "Kako smo profesionalizovali kompaniju i približili je Londonskoj berzi?" - govorio o ciklusima zapošljavanja u kompaniji u proteklih 30 godina postojanja. Posebna pažnja bila je posvećena internoj strukturi firme, koja se vrlo lako usložila sa protokom godina i uvećavanjem broja zaposlenih po vertikali i horizontali.

- Kvalitetno osmišljena struktura olakšava sprovođenje strategije, ali i njeno dopunjavanje, sinhronizujući kreativno-integrativnu i izvršnu infrastrukturu. Uspeh se može itekako ubrzati, pa je tako firmi Alarm automatika u narednih pet godina, prema internim procenama, potrebno isto toliko radnika koliko ih je zaposleno u prethodnih 26 godina. Sada se u kompaniji sprovode programi koji su kreirani od strane London School of Economics i Elite akademija - rekao je Popović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.