Izvor: Novosti | Sreda, 27.03.2019.| 14:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niš auto na putu oporavka - Investitor iz Turske i firma Tristrel kupili delove firme u stečaju

(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Preduzeće Niš auto je posle privatizacije više puta menjalo vlasnike i delatnost, a ubuduće će njime gazdovati turski investitor Fevzi Šiljik i niška kompanija Tristrel, koji su imovinu propale firme kupili iz stečaja.

Šiljik je pazario prostor na uglu Bulevara 12. februara i Ulice Aleksandra Medvedeva, pa planira da investira čak 10 mil EUR, dok je vlasniku Tristrela Miši Ignjatoviću primamljiviji bio pogon za preradu drveta i voća u Prvoj Kutini.

Kako god bilo, Niš auto je dobio nove vlasnike koji poručuju da će samo delimično promeniti delatnost. Tako će umesto salona automobila na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst - na hektaru i po prekoputa kasarne Knez Mihailo - koji je trenutno izdat u zakup, "nići" novi hotel i automobilski centar sa asortimanom iz svih segmenata vezanih za ovu industriju.

- Tokom naredne dve godine ću potpuno promeniti izgled ovog prostora. Zadržali smo dvadesetak radnika koje smo zatekli, ali će razvojem investicije biti potrebe za novim zapošljavanjem - kaže Šiljik, koji je vlasnik i hotela Bosfor na autoputu E-75, kod skretanja za Aleksinac.

Kaže i da su njegovi zemljaci i te kako zainteresovani za investiranje u Srbiji, pa se uskoro može očekivati otvaranje još šest novih fabrika...

Istovremeno, pogon za preradu drveta i voća u Prvoj Kutini - poznat i kao Korpara - kupila je kompanija koja već dve decenije uspešno posluje u mašinskoj industriji. Iz Tristrela poručuju da neće napuštati preradu drveta i uveliko pregovaraju sa jednom poznatom svetskom kompanijom koja ima svoje tržne centre širom sveta.

- Pored trenutno angažovanih 40 radnika, moraćemo da zaposlimo još najmanje 60. Već smo počeli sa obukama i treninzima, a u toku je i obnova proizvodnih pogona - zaključuje vlasnik firme Miša Ignjatović.

Fevzi Šiljik je i potpredsednik grupacije koja okuplja oko 300 turskih privrednika koji su odlučili da investiraju u našoj zemlji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.