NavMenu

Niš auto na putu oporavka - Investitor iz Turske i firma Tristrel kupili delove firme u stečaju

Izvor: Novosti Sreda, 27.03.2019. 14:23
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Preduzeće Niš auto je posle privatizacije više puta menjalo vlasnike i delatnost, a ubuduće će njime gazdovati turski investitor Fevzi Šiljik i niška kompanija Tristrel, koji su imovinu propale firme kupili iz stečaja.

Šiljik je pazario prostor na uglu Bulevara 12. februara i Ulice Aleksandra Medvedeva, pa planira da investira čak 10 mil EUR, dok je vlasniku Tristrela Miši Ignjatoviću primamljiviji bio pogon za preradu drveta i voća u Prvoj Kutini.

Kako god bilo, Niš auto je dobio nove vlasnike koji poručuju da će samo delimično promeniti delatnost. Tako će umesto salona automobila na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst - na hektaru i po prekoputa kasarne Knez Mihailo - koji je trenutno izdat u zakup, "nići" novi hotel i automobilski centar sa asortimanom iz svih segmenata vezanih za ovu industriju.

- Tokom naredne dve godine ću potpuno promeniti izgled ovog prostora. Zadržali smo dvadesetak radnika koje smo zatekli, ali će razvojem investicije biti potrebe za novim zapošljavanjem - kaže Šiljik, koji je vlasnik i hotela Bosfor na autoputu E-75, kod skretanja za Aleksinac.

Kaže i da su njegovi zemljaci i te kako zainteresovani za investiranje u Srbiji, pa se uskoro može očekivati otvaranje još šest novih fabrika...


Istovremeno, pogon za preradu drveta i voća u Prvoj Kutini - poznat i kao Korpara - kupila je kompanija koja već dve decenije uspešno posluje u mašinskoj industriji. Iz Tristrela poručuju da neće napuštati preradu drveta i uveliko pregovaraju sa jednom poznatom svetskom kompanijom koja ima svoje tržne centre širom sveta.

- Pored trenutno angažovanih 40 radnika, moraćemo da zaposlimo još najmanje 60. Već smo počeli sa obukama i treninzima, a u toku je i obnova proizvodnih pogona - zaključuje vlasnik firme Miša Ignjatović.

Fevzi Šiljik je i potpredsednik grupacije koja okuplja oko 300 turskih privrednika koji su odlučili da investiraju u našoj zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.