NavMenu

Uskoro 56 kamera na auto-putu Beograd-Niš

Izvor: Tanjug Utorak, 26.03.2019. 16:57
Komentari
Podeli
(Foto: neopicture/shutterstock.com)
JP Putevi Srbije planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na auto-putu Beograd - Niš, najavio je u utorak, 26. marta, rukovodilac Sektora za naplatu putarine u tom preduzeću Darko Savić.

- U fazi smo pilot projekta postavljanja video-nadzora, odnosno kamera na deonici auto-puta od Beograda do Niša, koji predviđa 56 kamera na 14 portala, a jedna od mogućnosti je merenje prosečne brzine po sekcijama - rekao je Savić novinarima na Sajmu automobila u Beogradu.

Kako je naveo, na određenim sekcijama gde nema odmorišta predviđena je prosečna brzina. - Tender je završen, radovi su počeli, i očekujemo da u junu zaživi ovaj projekat - rekao je Savić.

JP Putevi Srbije, takođe beleži značajan porast korisnika elektronske naplate putarina, i broj korisnika uređaja za ENP se uvećava svake godine, rekao je on. U sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno ima skoro 300.000 korisnika.

- Prodali smo preko 70.000 tagova za elektronsku naplatu putarine, a nakon otvaranja novih naplatnih stanica, Putevi Srbije očekuju još masovnije korišćenje sistema elektronske naplate - rekao je Savić.

Novine u radu su i to što je fizičkim licima omogućeno korišćenje postpejd usluga. Uređaj za ENP se može koristiti u pripejd sistemu sa unapred uplaćenim sredstvima i u postpejd sistemu, plaćanjem na mesečnom nivou nakon ispostavljenog računa.

JP Putevi Srbije korisnicima elektronske naplate putarine u pripejd sistemu omogućava popuste na putarinu od 4% do 10% u zavisnosti od vrednosti uplaćenih sredstava.

JP Putevi Srbije je raspisao javnu nabavku i planira instalaciju još 10 elektropunjača na naplatnim stanicama.

Inače, JP Putevi Srbije-Sektor za naplatu putarine učestvuje na 54. Medunarođnom salonu automobila, a predstavnici tog preduzeća su u utorak, 26. marta, na posebnom štandu informisali zainteresovane posetioce o prednostima elektronske naplate putarine i drugim sadržajima kao što su punjaci za električne automobile, besplatan WI-FI duž deonica auto-puta, aplikacijama za mobilne telefone Putevi Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.