NavMenu

Profit od impulsa - 60 mil EUR "Telekomu Srbija" od "Telekoma Republike Srpske"

Izvor: seebiz.net Subota, 04.07.2009. 14:03
Komentari
Podeli

"Telekom Srbija" zaradio je oko 60 mil EUR od rada "Telekom Republike Srpske" za nepune dve godine od privatizacije.

"Telekom Republike Srpske" od juna 2007. do kraja maja 2009. godine zabeležio je ukupan profit od 160 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 80 mil EUR.

Istovremeno, "Telekom Srbija" je isplatio u potpunosti akviziciju Vladi Republike Srpske od 646 mil EUR, kao i 50 mil EUR investicionih obaveza koje je preuzeo pri kupovini "Telekoma Republike Srpske".

Generalni direktor "Telekoma Republike Srpske" Predrag Ćulibrk kaže da je, prema poslednjim pokazateljima, "Telekom Republike Srpske" među najuspešnijim preduzećima te vrste u Evropi i dodaje da je za dve godine od privatizacije broj pretplatnika mobilne telefonije udvostručen, a zabeležen je i rast pretplatnika fiksne telefonije.

Takođe, značajan je i rast usluge ADSL i ostalih usluga. M:tel ima nacionalnu pokrivenost u Bosni i Hercegovini, dok su ADSL i fiksna telefonija prisutni na teritoriji Republike Srpske. Prema njegovim rečima, tako uspešno poslovanje dovelo je do velikog investiranja, a najviše je uloženo u modernizaciju i digitalizaciju fiksne telefonije. Trenutno se značajna sredstva ulažu u razvoj treće generacije mobilne telefonije, a stvorena je i neophodna baza za razvoj IPTV usluga.

On je rekao da podaci o zaradi, ali i o povećanju broja korisnika telekomunikacionih usluga govore o tome da je investicija "Telekoma Srbije" bila opravdana i podsetio da je ta privatizacija bila najveća investicija jedog preduzeća iz Srbije izvan granica zemlje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.