Izvor: Promo | Utorak, 26.03.2019.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sekopak postavio nove kontejnere za ambalažni otpad u Kragujevcu

Novi kontejneri u Kragujevcu
Kompanija Sekopak postavila je u Kragujevcu, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem Šumadija, 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje ambalažnog otpada.

- Sekopak i JKP iz Kragujevca sarađuju već devet godina. Naša dugogodišnja saradnja unapređena je postavkom novih kontejnera. Očekujemo da će nova infrastruktura doneti rezultate u sakupljenim količinama ambalažnog otpada i da ćemo time doprineti čistijem Kragujevcu. Ovu priliku koristim da pozovem građane da aktivno učestvuju u primarnoj selekciji i da pravilno razdvajaju ambalažni otpad - izjavila je Violeta Belanović Kokir, direktorka kompanije Sekopak.

Kontejneri su postavljeni na 60 lokacija na teritoriji grada. Razlikuju se po boji - plavi za odvajanje papirne i kartonske ambalaže, žuti za pet/limenke i upotrebljenu Tetra Pak ambalažu i crveni za staklo. Na 20 lokacija u gradu postavljena su po tri, a na 40 po dva kontejnera.

- Cilj nam je da motivišemo sugrađane da razdvajaju otpad koji kasnije dolazi kod nas u reciklažni centar, gde se vrši obrada i prosleđuje ovlašćenim operaterima na dalje zbrinjavanje. Apelujem na sugrađane da nove kontejnere koriste onako kako je namenjeno i da u njih ne odlažu komunalni otpad. Na taj način brinemo o zaštiti životne sredine i eliminišemo pojave odlaganja otpada van predviđenih prostora i posuda za to - izjavio je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.

Sekopak i JKP Šumadija pozvali su građane da u narednih mesec dana sakupe više od 30 tona staklene ambalaže, a Sekopak će Kragujevcu pokloniti specijalni kontejner za sakupljanje stakla - "Origami".

Ovakvim akcijama kompanija Sekopak želi da podstakne razvijanje odgovornosti svakog pojedinca prema očuvanju životne sredine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.