Izvor: N1 | Utorak, 26.03.2019.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Panoramski točak na beogradskom Ušću stavljen ad akta - Novi rok za gigantski jarbol

(Foto: Beoinfo)
Rekonstrukcija beogradskog parka Ušće je završena, ali u njemu i dalje nema ni panoramskog točka ni jarbola sa srpskom zastavom. Od panoramskog točka se zasad odustalo, od jarbola na Ušću gradske vlasti ne odustaju, ali ponovo pomeraju rok. Zamenik gradonačelnika koji je radove na jarbolu najavljivao za proleće, sada kaže - počeće do kraja godine.

Platanima u Parku prijateljstva pridružilo se ukupno 140 novih sadnica, 10.000 kvadratnih metara asfalta, 8.000 metara kvadratnih betonskih ploča. Rekonstrukcija celog parka koštala je 7 mil EUR. Na Ušću, međutim, još nema jarbola sa zastavom Srbije. Nema ni radova, iako ih je zamenik gradonačlenika 2018. godine najavio za proleće 2019. Šestog dana proleća, zamenik gradonačelnika kazao je da još nije gotov ni plan detaljne regulacije.

- Zavisi od toga kada budu bili završeni... kada budu bili spremni da raspišu tender. Završava se tehnička dokumentacija, može da bude, videćemo. U svakom slučaju kada bude spremno raspisaćemo, novac je obezbeđen, tako da ćemo raspisati tender. Ove godine sigurno, možda već u narednih nekoliko meseci, možda i za proleće, tokom proleća.

A 85 metara visok panoramski točak, na Ušću, zasad, nići neće.

- Panoramski točak trenutno nije planiran. Panoramski točak je nešto što Beograd treba da ima. Videćemo gde će biti. Kad ima London, nema razloga da ne bude i u Beogradu - kaže Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.