Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.03.2019.| 17:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljen Kodeks ravnopravnosti - Neophodna veća odgovornost poslodavaca u sprečavanju diskriminacije na radnom mestu

Skup pod nazivom "Biznis i ljudska prava – Kodeks ravnopravnosti", u organizaciji regionalnog projekta SoRi, Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i nevladine organizacije "Centar za obrazovanje i usavršavanje" (CEUS), održan je u prostorijama Mesne zajednice Gazela na Novom Beogradu.

Na skupu je predstavljen priručnik "Kodeks ravnopravnosti - Smernice za izradu kodeksa antidiskriminacione politike poslodavaca u Srbiji", koji je izradio Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Ovaj priručnik predstavlja smernice za izradu kodeksa antidiskriminacione politike poslodavaca u Republici Srbiji sa ciljem da omogući sprovođenje principa jednakih šansi prilikom zapošljavanja i na radu, navodi se u saopštenju.

Ideja je da usvajanje Kodeksa ravnopravnosti postane redovna praksa kod srpskih poslodavaca. S tim u vezi, na skupu je poslodavcima ponuđeno i potpisivanje dokumenta "Partnerstvo za ravnopravnost" kojim bi se oni pridružili Povereniku za zaštitu ravnopravnosti u procesu unapređenja ravnopravnosti i podržali rad na prevenciji u oblasti rada i zapošljavanja.

- Preduslov za sprečavanje diskriminacije prilikom zapošljavanja jeste podizanje svesti i znanja poslodavaca o pravima zaposlenih, bez obzira na to da li je reč o institucijama, lokalnim nevladinim organizacijama ili predstavnicima biznis sektora - istakla je Stanislava Vidović, nacionalna koordinatorka projekta SoRi. - Na ovaj način želimo da kod poslodavaca podstaknemo poštovanje razlika, imajući u vidu da je to osnova za razvijanje radnog okruženja koje se zasniva na jednakim šansama.

- U tom smislu, Kodeks ravnopravnosti treba da pomogne institucijama i kompanijama da preuzmu veću odgovornost u sprečavanju diskriminacije prilikom zapošljavanja i na radnom mestu, čime istovremeno poboljšavaju sopstvenu reputaciju kao poslodavca - dodala je Vidović.

Podaci kojima raspolaže kancelarija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti nedvosmisleno pokazuju da građani najčešće prijavljuju slučajeve diskriminacije u oblasti rada i zapošljavanja. Predstavnici kancelarije Poverenika su istakli da biznis i ljudska prava moraju biti na istoj strani kao i da podsticajno okruženje doprinosi boljim rezultatima rada svakog zaposlenog.

Nakon Beograda, Kodeks ravnopravnosti biće predstavljen i u Nišu 2. aprila, odnosno u Kikindi 8. aprila ove godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.