Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.03.2019.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Shoestar uskoro otvara novu prodavnicu u Novom Sadu - Jačanje onlajn prodaje strateški cilj

(Foto: Shoestar)
Brend modne obuće Shoestar uskoro otvara još jednu prodavnicu, drugu po redu, u Novom Sadu. Prodavnica će biti u centru grada, u Ulici Kralja Aleksandra 14.

Kako je rečeno za naš portal, u planu firme Insert Retail iz Beograda, koja je nosilac brenda Shoestar, je širenje lanca na najprestižnije lokacije i gradove, a, kako ističu, velika očekivanja imaju i od svog online shop-a koji je jedan od ključnih strateških ciljeva kompanije.

- Kroz određene promene, inovacije i ulaganja, želimo da kupci i portošači imaju istu uslugu kupovinom putem online shopa kao da su posetili našu radnju. Kupci će imati garantovano bezbednu kupovinu sa pravom na dve zamene brojeva, besplatnim poštarinama i mogućnostima plaćanja platnim karticama, gotovinom, čekovima - kažu u kompaniji.

Inače, brend Shoestar trenutno broji 15 objekata u Srbiji. Prodavnice se nalaze i u Hrvatskoj, dok se proizvodi mogu naći i na tržištima Italije, Grčke i Rusije.

Kako kažu, kada je u pitanju proširenje asortimana, kompanija prati trendove, ali i konkurenciju i zahteve potrošača, što su bitni segmenti za ozbiljnu tržišnu trku.

- Naš asortiman je godinama filtritran: Antonella Rosii, Carrano, Nero Giardini su tradicionalno brendovi okosinica naseg asortimana, ali izdvajaju se i Coxx, Werner i Tosca Blu od koje ocekujemo mnogo u 2019. godini. Novina su svakako SHOESTAR čarape za oba pola.

Na pitanje kako su zadovoljni poslovanjem u prethodnoj godini, iz kompanije su rekli da 2018. nije bila naklonjena trgovcima, ali da je brend Shoestar zadovoljan ostvarenim.

- Stalne promene vremenskih uslova su zbunjivale kupce tj. potrošače za koju kolekciju da se odluče, te bi često iz čizama prešli direktno u sandale. Kao i u svakom poslu, postoje pozitivne i manje pozitivne godine. Ipak, za našu kompaniju 2018. je bila dobra godina.


O brendu

Shoestar je nastao pre 10 godina. Tokom 2013. godine osvežen je vizuelni identitet brenda koji je prvi put predstavljen na otvaranju najreprezentativnijeg i najvećeg maloprodajnog Shoestar objekta u tržnom centru Stadion.

Insert Retail iz Beograda, nosilac brenda, u partnerskom je odnosu sa firmom Insert iz Rume, trenutno jednim od lidera proizvodnje obuće u Srbiji, a koja u svojim proizvodnim pogonima u Rumi i Sremskoj Mitrovici trenutno zapošljava oko 330 ljudi.

Dugogodišnji klijenti kompanije Insert su renomirani svetski brendovi. Godišnji izvoz cipela navedenih proizvođača je više od 300.000 pari. Od 2009. godine Insert nastupa i sa sopstvenim brendovima Antonella Rossi i Carlo Gaugin u Srbiji, zemljama regiona i Belorusiji.

S. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.