Izvor: Novosti | Ponedeljak, 25.03.2019.| 11:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nušićeva ulica u Beogradu sledeća za obnovu - Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova

Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Nušićeva ulica bi do kraja godine trebalo da postane novo gradilište - Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova.

Ko će biti zadužen za obnovu ove buduće pešačke zone znaće se do 19. aprila, za kada je zakazano otvaranje ponuda, pišu Novosti.

Novoprojektovana ulica biće pešačkog karaktera, pa parkiranja u okviru tržnog centra Čumićevo sokače neće biti. Ulaz će biti omogućen samo interventnim i dostavnim vozilima iz Dečanske ulice u servisnu traku Nušićeve.

Ovde će biti posađen drvored, a između lišćara biće moguće postavljanje letnjih bašta. Ulica će biti popločana kamenim ili granitnim pločama. U delu koji vodi ka Čumićevom sokačetu biće postavljen parking za bicikliste.

Biće postavljeno i dekorativno osvetljenje i klupe. Svetlima će biti naglašen ulaz u podzemni prolaz, ali i znak Robna kuća Beograd.

Rekonstrukcija se izvodi u okviru projekta "Tri trga" i obuhvata prostor Nušićeve između Terazija i podzemnog prolaza na raskrsnici sa Dečanskom ulicom.

U obnovu će biti uključen i prilaz Čumićevom sokačetu, kao i ulaz u Čavketov pasaž.

Tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice Direkcija je raspisala i marta 2018, ali je tada sve stopirano, podsećaju Novosti i dodaju da će, ukoliko sada sve prođe kako treba, majstori zauzeti Nušićevu do kraja 2019. godine.

Kako je početkom meseca najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, za rekonstrukciju Nušićeve ulice biće izdvojeno 59 miliona dinara.

Detalje o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.