Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.03.2019.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Brčanski Bimal kupio proizvođača ulja Sunce iz Sombora

(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com )
Kompanija Bimal iz Brčkog, preko svoje beogradske firme, kupila je poznatog proizvođača ulja Sunce iz Sombora, piše BiznisInfo, sajt iz Bosne i Hercegovine.

Konkretno, kao kupac se pojavljuje firma Bimal invest Beograd, čiji je vlasnik Bimal Brčko.

Bimal preuzima firmu Novo Sunce, osnovanu 17. decembra prošle godine, a njen osnivač je poznata kompanija Sunce fabrika ulja i biljnih masti Sombor. Dogovor podrazumeva da se imovina kompanije Sunce prenese na firmu Novo Sunce pre preuzimanja od strane Bimala.

Pismo namere o preuzimanju između kompanija Bimal invest i Sunce potpisan je u decembru prošle godine, a posao su u februaru ove godine odobrili regulatori u Srbiji.

Bimal ugovorom stiče udeo od 77% u kompaniji iz Sombora.

Inače, kompanija Sunce imala je udeo od 10 do 20% na tržištu Srbije u 2017. godini kada je reč o proizvodnji sirovog suncokretovog ulja. Takođe je imala do 5% udela u proizvodnji rafinisanog jestivog suncokretovog ulja i sirovog sojinog ulja.

Bimal i Sunce od ranije usko sarađuju u nabavci materijala, otkupu proizvoda i na sličnim poslovima. Mediji su i ranije spekulisali da bi moglo doći do ove akvizicije, navodi portal BiznisInfo.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.