NavMenu

Brčanski Bimal kupio proizvođača ulja Sunce iz Sombora

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.03.2019. 08:28
Komentari
Podeli

(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
Kompanija Bimal iz Brčkog, preko svoje beogradske firme, kupila je poznatog proizvođača ulja Sunce iz Sombora, piše BiznisInfo, sajt iz Bosne i Hercegovine.

Konkretno, kao kupac se pojavljuje firma Bimal invest Beograd, čiji je vlasnik Bimal Brčko.

Bimal preuzima firmu Novo Sunce, osnovanu 17. decembra prošle godine, a njen osnivač je poznata kompanija Sunce fabrika ulja i biljnih masti Sombor. Dogovor podrazumeva da se imovina kompanije Sunce prenese na firmu Novo Sunce pre preuzimanja od strane Bimala.

Pismo namere o preuzimanju između kompanija Bimal invest i Sunce potpisan je u decembru prošle godine, a posao su u februaru ove godine odobrili regulatori u Srbiji.

Bimal ugovorom stiče udeo od 77% u kompaniji iz Sombora.

Inače, kompanija Sunce imala je udeo od 10 do 20% na tržištu Srbije u 2017. godini kada je reč o proizvodnji sirovog suncokretovog ulja. Takođe je imala do 5% udela u proizvodnji rafinisanog jestivog suncokretovog ulja i sirovog sojinog ulja.

Bimal i Sunce od ranije usko sarađuju u nabavci materijala, otkupu proizvoda i na sličnim poslovima. Mediji su i ranije spekulisali da bi moglo doći do ove akvizicije, navodi portal BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.