Izvor: Tanjug/Politika | Nedelja, 24.03.2019.| 19:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Volkswagen još nije odlučio gde će graditi fabriku - Kompanija traži pogodnu lokaciju u istočnoj Evropi

(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Volkswagen još nije odlučio gde će u istočnoj Evropi graditi fabriku automobila, a portparol za proizvodnju i prodaju u toj kompaniji Lesli Botke za Politiku kaže da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

- Odluka još nije doneta - rekla je ona odgovarajući na pitanje da li je Srbija jedan od favorita i koje su još zemlje u igri za otvaranje nove fabrike.

O tome šta će presudno uticati na izbor lokacije, koje uslove potencijalni domaćin treba da ispuni, kao ni o kapacitetima buduće fabrike, ona nije htela da govori.

- Imajte na umu da zbog konkurencije ne možemo da delimo interne planove i otkrivamo našu strategiju - naglasila je Botke.

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je pre nekoliko dana rekla da Volkswagen još nije doneo konačnu odluku da li će otvarati nove proizvodne pogone u ovom delu Evrope.

Nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Volfsburgu, sedištu nemačkog auto giganta, osnažila je očekivanja da bi ta kompanija mogla da investira u našu zemlju, piše Politika.

On se u Hanoveru sastao i sa Štefanom Vajlom, predsednikom Vlade Donje Saksonije, koja sa 21% učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.