NavMenu

Pametna rešenja za bolju planetu na Mikser festivalu

Izvor: eKapija Petak, 22.03.2019. 09:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Mikser festival raspisao je poziv za kompanije, proizvođače, inovatore, lokalne samouprave, kao i organizacije civilnog društva i zelene startupove, za predstavljanje inovativnih rešenja iz oblasti održivog razvoja na Sajmu inovacija / Innovation Expo / u okviru Expo zone Mikser festivala koji se održava u Muzeju nauke i tehnike na donjem Dorćolu, od 24. do 26. maja.

Predstavljena rešenja trebalo bi da daju primer primene principa održivog razvoja i cirkularne ekonomije, od zaštite životne sredine preko dizajna eko proizvoda i materijala, savremenih rešenja za poljoprivredu, do inovativne upotrebe otpada - reciklaže, racionalnog korišćenja resursa vode, obnovljivih izvora energije, digitalizacije poput smart city rešenja i drugih inovacija u svakodnevnom životu i radu.


Festival će biti održan u dvorištu Muzeja nauke i tehnike, a svi izlagači imaće i mogućnost javne prezentacije svojih inovacija u okviru posebnog programa Innovation Expo Talks.

Više detalja o festivalu možete pronaći OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.