NavMenu

Uskoro i obnova Sremske ulice u Beogradu - Raspisan tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Petak, 22.03.2019. 09:16
Komentari
Podeli

(Foto: Beoinfo)
U cilju proširenja pešačke zone u najužem centru Beograda, Direkcija zagrađevinsko zemljište raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova u Sremskoj ulici. U planu je obnova, od granice završetka uređenja Birjuzove ulici do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije i Knez Mihailove. Izvođači bi trebalo da budu poznati 15. aprila, za kada je zakazano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Kako se navodi u tenderu, u Sremskoj ulici, u dužini od 165 m i površine oko 3.200 m2, u planu je zamena asfalta kamenim pločama, sa niveleaciono razdvojenim kolovozom i trotoarom, kako bi se i ova ulica uklopila u pešačku zonu sa zastorom od kamenih ploča.

Pre početka radova na uređenju potrebno je izraditi Projekat za izvođenje radova (PZI). Projektom je potrebno obuhvatiti zamenu zastora, kišnu kanalizciju kao i zaštitu ili izmeštanje svih postojećih instalacija koje mogu biti ugrožene prilikom izvođenja radova.

U planu je i projekat žardinjere i pergole sa zalivnim sistemom i ozeljenjavanjem, kao i zamena javne rasvete duž ulice.

Kako se navodi u tenderu, prilikom izrade projekta kolovozne konstrukcije potrebno je posebno voditi računa da se u jednom delu Sremske ulice nalazi postojeći toplovod sa nadslojem od samo 30cm. U zoni koja je obuhvaćena planiranim radovima postoji podzemni pešački prolaz, te je ovim projektom u planu i izrada hidroizolacije konstrukcije navedenog prolaza.

Jedan od zadataka koji će imati izabrani izvođač biće i da da sve kišne vode sa obližnjih objekata i same saobraćajnice sistemom slivnika uključi u rekonstruisani kolektor, odnosno cevovod opšteg sistema duž Sremske ulice.

- Za prihvatanje kišnih voda predviđeno je postavljanje novih slivnika i slivničkih veza u skladu sa novom nivelacijom ulica. S obzirom na to, da je novim uređenjem ulice Sremske ona predviđena kao pešačka zona prikupljanje kišnih voda predvideti poprečnim rešetkama (šlic kanalima), uklopljenim u raspored popločavanja kao i rešetkastim slivnicima od perforiranih granitnih ploča - navodi se u tenderu.

Inače, prilikom izrade projektne dokumentacije, elemente za popločavanje i urbani mobilijar potrebno je birati iz Kataloga urbanog mobilijara. Sve tehničke uslove koji su potrebni za izradu tehničke dokumentacije, a nisu deo ove konkursne dokumentacije dobavljač je dužan da pribavi sam.

Dodatno, dobavljač je dužan i da sam plati takse za izdavanje tehničkih uslova. Za sve instalacije, za koje se u tehničkim uslovima zahteva izdavanje saglasnosti ili mišljenja, dobavljač je dužan da pribavi i plati takse za njihovo izdavanje.

Krajnji rok za slanje ponuda je 15. april, do 12 časova, tj. petnaest minuta pre otvaranja istih.

Sve informacije o tenderu možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.