Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.03.2019.| 17:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat Jadar usklađen sa ekološkim standardima

Ilustracija (Foto: SvedOliver/shutterstock.com)
Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan razgovarao je u četvrtak, 21. marta, sa predstavnicima kompanije Rio Sava Exploration, koje je predvodila generalna direktorka Marni Finlajson.

Oni su upoznali ministra sa napretkom u implementaciji projekta Jadar, posebno ukazavši na dostignuća kompanije u planiranju smanjenja ekološkog otiska, odnosno uticaja na životnu sredinu, prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena, ali i ciljevima održivog razvoja, kako u okviru ovog projekta, tako i u svetlu globalnih operacija Rio Tinta.

Trivan je ukazao na to da će Ministarstvo zaštite životne sredine dati punu podršku kako bi projekat Jadar, koji je od nacionalnog, ali i internacionalnog značaja, bio uspešno realizovan.

On je istakao da je garant uspešnosti saradnje upravo u opredeljenju ove kompanije da u svom poslovanju primenjuje najveće nacionalne i svetske ekološke standarde i standarde zaštite na radu, saradnje sa lokalnim zajednicama i kvaliteta.

Finlajson je naglasila da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta Jadar, i dodala da će Rio Tinto nastaviti sa unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine.

Na sastanku je potvrđena uspešna saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta Jadar i dogovoren njen nastavak i intenziviranje u cilju daljeg napretka realizacije ovog značajnog projekta, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.