Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.03.2019.| 16:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pivara Tuzla ulaže oko 2,8 mil EUR do juna 2019. - Stiže PET linija punjača sa CIP stanicom i rezervoarima

Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com )
Pivara Tuzla u 2019. godini planira investicije vredne 5,6 mil KM ( oko 2,8 mil EUR). Kako navode iz ove kompanije, potpisani su ugovori s dobavljačima za PET liniju punjača sa CIP stanicom i rezervoarima vredan 2,2 mil KM (1,1 mil EUR), zatim za nabavku teretnih motornih vozila i viljuškara u vrednosti 1,78 mil KM (oko 550 mil EUR), kao i za nabavku opreme, odnosno dearatora vode, karbonizera i pastera piva, vredan milion maraka.

Implementacija ovih investicija je planirana do polovine juna 2019. godine.

Pivara Tuzla je u ovoj godini takođe usmerena ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa, kao što su unapređenje pogona kuhaone, fermentacije i filtracije piva, prenosi Klix.

- Izvršena je nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0. te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj deo prozvodnog procesa. Brewmax softver je moderan sistem koji predstavlja odlične temelje za dalju nadogradnju te konstantnu mogućnost unapređenja, kako tehničkih tako i tehnoloških izvedbi procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem nam daje mogućnosti za optimizaciju i kontrolu resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja kompletnog sistema. Samim tim smo dobili veću sigurnost, kako za operatere tako i za sam proizvod. Ovom nadogradnjom dobili smo mogućnost i za kontinuiran monitoring svih merenja u sistemu - objasnili su iz Pivare Tuzla.

Kako dodaju, sada postoji kompletan sistem arhiviranja koji im omogućava hronološko praćenje i optimizaciju kompletnog procesa. Na taj način je implementirana kompletna automatizacija pogona fermentacije piva, za koji je korišćen isti softverski paket kao i za pogon kuhaone. Vrednost kompletne investicije je 600.000 KM (300.000 EUR).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.