Izvor: Tangosix | Četvrtak, 21.03.2019.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS u 2018. godini prodao više od 187.000 tona avio-goriva - Kupljene i tri nove cisterne za snabdevanje Aerodroma Nikola Tesla

Ilustracija (Foto: Krivosheev Vitaly/shutterstock.com)
Kompanija NIS u protekloj godini prodala je više od 187.000 tona avio-goriva kroz snabdevanje beogradskog i niškog aerodroma, kao i putem izvoza i veleprodaje, i "time ostvarila njegov rekordan promet", saopšteno je iz Naftne industrije Srbije.

Kako navode, NIS je u 2018. modernizovao poslovanje sa avio-gorivom kupovinom tri nove specijalizovane cisterne za snabdevanje Aerodroma Nikola Tesla koje će uz postojeće, u dužem vremenskom periodu "obezbediti uredno, pravovremeno i bezbedno snabdevanje".

S tim u vezi, direktor sektora za prodaju avio-goriva u NIS-u Andrej Pakojev ističe da, pre svega zbog bezbednosti, njihovo gorivo mora biti visokog kvaliteta:

– NIS snabdeva skoro sve avio-kompanije koje sleću na beogradski aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways. Naša prednost je zaokružen sistem – u Rafineriji nafte Pančevo proizvodimo mlazno gorivo prema strogim međunarodnim i domaćim standardima kvaliteta, poštujemo sve procedure kontrole ovog goriva od Rafinerije Pančevo do utakanja u vazduhoplove, posedujemo specijalizovano skladište u neposrednoj blizini aerodroma, opremljene cisterne za točenje goriva, kao i obučeno osoblje.

Kako ističu iz NIS-a, njihov specijalizovani objekat za skladištenje i distribuciju avio-goriva Avioservis, koji se nalazi u okviru aerodromskog kompleksa u Beogradu, pozitivno je ocenjen i od strane međunarodne asocijacije avio-prevoznika IATA, koja kontroliše sve segmente avio-saobraćaja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.