Izvor: Tanjug | Sreda, 20.03.2019.| 19:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Japan zainteresovan za uvoz srpskih proizvoda od voća

Ilustracija (Foto: kaband/shutterstock.com)
Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, opštine Arilje, proizvođača i prerađivača voća sastali su se u sredu, 20. marta, sa predstavnicima Udruženja privrednika Japana.

Sastanak je usledio nakon nedavno potpisanog Memoranduma o saradnji koji već daje prve rezultate. Naime, predstavnicima japanskih privrednika predstavljen je niz srpskih proizvoda dobijenih od malina, borovnica, višanja i kupina, poput džemova, čokoladiranih proizvoda i rakije koji bi mogli da se izvoze u tu zemlju.

Predsednik Udruženja japanskih privrednika je sa svojim saradnicima ocenio da se radi o izuzetnim proizvodima i zatražio od srpskih proizvođača da dostave potencijalne izvozne cene, kao i uslove izvoza za tržište Japana kako bi po povratku u zemlju sa time upoznao japanske kompanije koje uvoze tu vrstu hrane.

Japan predstavlja jedno od visokoplatežnih svetskih tržišta i kao takvo bi za srpske proizvode imalo izuzetan značaj.

Ovaj sastanak još jednom je potvrdio da isključivo kvalitetan gotov proizvod, a ne sirovina, pruža najveću dobit kako za proizvođače, tako i za sve druge učesnike u tržišnom lancu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.