NavMenu

Za rekonstrukciju osnovne škole u Novoj Varoši 490 miliona dinara - U planu i izgradnja kotlarnice na biomasu

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 20.03.2019. 18:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Posle sprovedene procedure javne nabavke, opština Nova Varoš potpisala je ugovor sa grupom izvođača za kompletnu rekonstrukciju OŠ "Živko Ljujić" u Novoj Varoši. Ugovorena vrednost radova iznosi 490 miliona dinara, a period realizacije je osam meseci od dana uvođenja u posao.

Prema projektno-tehničkkoj dokumentaciji, predviđena je kompletna rekonstrukcija i sanacija obe zgrade - škole i fiskulturne sale, od građevinsko-zanatskih do mašinskih i elektro radova. Nadzor nad izvođenjem radova vršiće opština koja će za angažovanje eksternih stručnjaka izdvojiti oko 2,5 miliona dinara.

Ovu najveću investiciju u obrazovanju na prostorima Nove Varoši u poslednjih 40 godina finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Početak radova je planiran za maj 2019, zbog završetka školske godine.

U drugoj fazi kapitalnog investiranja u OŠ "Živko Ljujić" planira se izgradnja kotlarnice na biomasu koja će povezati tri zgrade osnovne škole, dve zgrade srednje škole i gradsku halu.

U toku je izrada i priprema projektno-tehničke dokumentacije u skladu za zahtevima i smernicima Kancelarije za javna ulaganja. Projektovana vrednost druge faze radova procenjuje se na 150 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.