NavMenu

U Norveškoj se otvara prvi podvodni restoran

Izvor: N1 Sreda, 20.03.2019. 18:28
Komentari
Podeli
(Foto: terimakasih/Pixabay)
Prvi evropski podvodni restoran otvara se u Norveškoj, a dosad je mesto za ručak među morskom florom i faunom rezervisalo više od 7.000 znatiželjnika.

Smešten u južnom delu Norveške, restoran podseća na ogromnu betonsku cev, delimično potopljenu u Severno more. Norveški naziv mu je Under, što znači i "čudo".

Dizajn potpisuje norveška arhitektonska kompanija Snoehetta, koja je učestvovala u izradi nacrta za zgradu Opere u Oslu i za Nacionalni memorijalni muzej 11. septembar u Njujorku.

- Fascinantan je upravo ovaj silazak kroz zgradu prema podmorju. Velik transparentni prozor u prvi plan stavlja podmorje, ali nemate osećaj da ste u akvarijumu - kaže predstavnik kompanije Kjetil Tredal Torsen.

Isprva ulazak u Under izgleda poput ulaska u saunu jer drvene daske prekrivaju njegov gornji deo. Prema podmorju u kojemu je smeštena velika restoranska dvorana koja može primiti oko 40 gostiju, vodi osam metara dugačko stepenište.

Tredal Torsen kaže da je konstrukcija napravljena tako da se može nositi i sa neuobičajeno lošim vremenskim uslovima i da je izgrađena na način da može izdržati ono što je nazvao "talasom veka".


Gosti će moći da uživaju u obroku čija su osnova morski plodovi i namirnice lokalnih dobavljača. Cena obroka po osobi iznosiće i do 3.700 kruna ili oko 430 EUR, uključujući piće.

- Cilj nam je da 50% gostiju koji tu budu jeli, provedu noć u hotelu. Predviđamo da bi svake godine ovde moglo da jede oko 12.000 ljudi - kaže Gut Ubostad, jedan od dvojice braće, vlasnika restorana i obližnjeg hotela.

Prvi gosti će moći će da uživaju u dobroj hrani i ambijentu ovog restorana početkom aprila.

U svetu je samo nekoliko podvodnih restorana, većinom u tropskim državama poput Maldiva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.