Izvor: Nezavisne novine | Sreda, 20.03.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor za prvu fazu gradnje Koridora 5C kroz RS - Izvođači Integral inženjering i Granit

Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)
Predstavnici preduzeća Autoputevi Republike Srpske i konzorcijuma koji čine kompanije Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja potpisali su danas u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Johovac (Tovira) i Rudanka (Kostajnica), u vrednosti 62,5 mil EUR.

U ime investitora, Autoputeva Republike Srpske, ugovor je potpisao direktor tog preduzeća Dušan Topić, a u ime izvođača radova generalni direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković i direktor podružnice građevinskog preduzeća Granit Skoplje u Banjaluci Zoran Trajanovski.

Potpisivanju ugovora u Administrativnom centru Vlade Srpske prisustvovali su premijer Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Najpovoljniju ponudu na međunarodni javni poziv za realizaciju ovog projekta dostavio je konzorcijum koji čine Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja.

Ovaj konzorcijum je realizovao i jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Srpskoj - autoput 9. januar od Banjaluke do Doboja.

Prema planovima preduzeća Autoputevi, autoput na Koridoru 5c biće izgrađen u četiri faze, a prva predviđa gradnju deonice ukupne dužine oko šest kilometara.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.