NavMenu

Srpska vina tražena na sajmu Prowein 2019 u Diseldorfu

Izvor: eKapija Sreda, 20.03.2019. 14:53
Komentari
Podeli
Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića Prowein 2019 u Diseldorfu.

Nacionalni štand Srbije posetio je veliki broj kupaca, dobavljača, a održano je više od 150 bilateralnih razgovora i sastanaka predstavnika srpskih vinarija sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih zemalja.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstavilo se devet srpskih vinarija: JIT-Inženjering Agro iz Erdevika, Vinarija Aleksandrović iz Topole, Vinarija Lastar iz Rekovca, Vinarija Zvonko Bogdan iz Subotice, Vino Budimir iz Aleksandrovca, PP Erdevik iz Erdevika, Vinarija Aleksić iz Vranja, Vinarija Temet iz Lozovika i Vinarija Virtus iz Žabara.

Drugog dana sajma, u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Diseldorfu i firmom GO4Yu održan je skup na kojem su promovisana srpska vina i koji je otvorio gradonačelnik ovog grada Tomas Gaizel.

Nastup srpskih privrednika na sajmu Prowein 2019 koji je održan od 17. do 19. marta u Diseldorfu organizoavli su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), sa ciljem podrške i promocije izvoza srpskih vina.

Na takmičenju Mundus Vini u Nemačkoj, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su jedanaest medalja, od čega čak pet zlatnih i šest srebrnih. Medalje su uručene u okviru Prowein 2019.


Titulu Best of Show - Serbia dobilo je vino "Rodoslov 2013" vinarije Aleksandrović, koja je osvajač zlata i za vina "Vizija 2015" i "Regent 2013". Zlatnu medalju dobio je i vranac "Amanet 2015" vinarije Aleksić, kao i roze iz 2017 vinarije Despotika. Srebrne medalje dobili su "Grand Trianon 2015" i "Omnibus Lector 2016", Erdevik, "Virtus Marselan 2016" i "Virtus Prokupac 2016", "Tamjanika 2017" vinarije Lastar i "Morava 2017" Despotika.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

PKS i RAS drugu godinu zaredom organizuju nastup domaćih vinarija. Na prošlogodišnjem sajmu, bilo je prisutno 6.870 izlagača iz 64 zemlje, i preko 60.000 posetilaca. Na sajmu su izlagale glavne vinorodne zemlje poput Italije (1.700 izlagača), Francuske (1.550 izlagača), Nemačke (990 izlagača) kao i izlagači iz SAD, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Australije i Novog Zelanda. Nacionalni štand Srbije bio je lociran u hali 15 među evropskim izlagačima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.