Izvor: Beta | Sreda, 20.03.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aplikacija CarGo uskoro dostupna i građanima Beča

Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Srpska softverska kompanija CarGo saopštila je danas da će proširiti poslovanje, pa će njena aplikacija krajem aprila biti dostupna i građanima Beča.

Direktor te kompanije Vuk Guberinić potpisao je Sporazum o saradnji sa austrijskim partnerima, čime je CarGo nastavila da širi svoje poslovanje na tržište Zapadne Evrope, posle Ciriha gde je dostupna od decembra 2018.

- Kompanija CarGo će se naći rame uz rame sa svetski poznatim brendom Uber i postati jedna od retkih srpskih kompanija koje investiraju i u zemlje EU - rekao je Guberinić.

On je kazao da je ponosan što će srpska aplikacija biti dostupna u uređenoj i razvijenoj zemlji, ali je izrazio žaljenje što pokušavaju da je ugase u Srbiji.

- Svet počinje da prepoznaje CarGo kao srpski brend, a time i jednu srpsku kompaniju, kao stranog investitora. U Austriju donosimo kvalitet više, a Uber će dobiti konkurenciju, zahvaljujući čemu ćemo i mi i oni biti bolji za korisnike, što je nama najvažnije - naveo je Guberinić.

Dodao je da CarGo planira dalje regionalno širenje sa ambicijom da postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

- CarGo nije prevoz, već sinonim za inovacije i platforma na kojoj će brojni biznisi moći da se razvijaju i brojni ljudi nađu stalni ili povremeni posao. Naša ambicija je da zapošljavamo ljude, a korisnicima pružamo vrhunsku uslugu - kazao je Guberinić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.